CES 2018: Serviciul de streaming pentru jocuri numit NVIDIA GeForce Now ajunge pe Windows și funcționează și pe configurații slabe

0
1368

Gaming-ul pe PC sau laptop se poate dovedi o experiență neplăcută pentru unii utilizatori, asta pentru că multe titluri actuale necesită plăci video de top și un procesor pe măsură pentru a rula în condiții optime. Pentru posesorii de dispozitive cu configurații slabe există de astăzi o speranță sub forma lui NVIDIA GeForce Now.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Este vorba despre un serviciu de streaming pentru jocuri ce va funcționa pe mai toate configurațiile actuale și care de acum înainte este disponibil și pentru Windows după ce anterior debuta pe Mac OS. Varianta beta se distribuie acum și cei interesați se pot înscrie de pe acest link pentru testarea serviciului.

NVIDIA GeForce NOW

Aflăm că streaming-ul jocurilor prin acest serviciu se realizează din cadrul a 7 centre de date amplasate în SUA și alte câteva în Europa. Cei de la TheVerge spun că au avut ocazia să testeze o sesiune de streaming pentru jocul Player Unknown’s Battlegrounds în cadrul CES și asta pe un laptop de numai 400 dolari, rezultatele depășind așteptările.

Se pare că fiecărui abonat la serviciul de streaming i se alocă un GPU propriu în cloud pentru ca performanța și framerate-ul să fie la cote înalte. NVIDIA va importa și colecția de jocuri din Steam și singurul lucru de care aveți nevoie este o conexiune rapidă la internet pentru că jocurile sunt redate în streaming pe laptop-ul sau PC-ul vostru de buget.

Nu există încă detalii despre prețuri sau lansare, dar aceasta reprezintă o alternativă inedită pentru numeroșii gameri ce nu au bugetul necesar pentru un rig cum se cuvine.