CES 2018: HP Envy x2 este o nouă versiune de laptop cu LTE şi procesor Core Y

1
726

HP tocmai a lansat un nou laptop hibrid la CES 2018, modelul Envy x2, varianta 2018. Acest laptop upgradat este o versiune derivată din modelul cu CPU Snapdragon anunţat luna trecută. Diferenţa este că în loc de CPU Qualcomm, acesta are un chipset Intel de generaţie a şaptea, Core Y.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vine şi cu suport pentru conectivitate opţională LTE şi duce cu gândul la un rival cu Surface Pro 4. Ca design acest model arată identic cu versiunea Snapdragon, mai ales că păstrează acelaşi ecran de 12.3 inch Full HD şi abordarea stil Surface. Modul de conectare al secţiunii de ecran cu cea de tastatură e diferit totuşi. Este un soi de mecanism pliabil în stil origami, amintind de iPad Pro şi conectorii săi la tastatură.

HP Envy x2 cântăreşte 740 de grame, fiind deci mai uşor decât Surface Pro 4, dar mai greu decât versiunea cu Snapdragon. Are un design fanless, deci va fi silenţios şi aduce o cameră principală de 13 MP şi frontală de 5 MP. Soseşte cu stylusul HP Digital şi promisiunea a 15 ore de autonomie, plus încărcare rapidă, ajungând la 90% baterie după doar 90 de minute.

Rulează Windows 10 Home şi procesorul său Intel-Y are performanţa crescută la 6W de la 4.5W, ceea ce aduce un salt în benchmarkuri de până la 20%. Are LTE, WiFi, tastatură detaşabilă, Gorilla Glass 4 şi măsoară 7.9 mm în grosime. Lista e completată de difuzoare Bang & Olufsen. Produsul vine la primăvară, la un preţ necunoscut încă.