Porsche se numără printre companiile implicate activ în dezvoltarea de automobile electrice, ba chiar au şi o supermaşină de acest tip în lucru. Numele său este Porsche Mission E Concept, un model complet electric, care a fost prezentat la Frankfurt Motor Show 2015. Avem în sfârşit detalii despre preţ şi varianta finală de vehicul.

Publicitate

CEO-ul Porsche, Oliver Blume a anunţat informaţii concrete despre Mission E, în frunte cu data de lansare şi preţul. Primele prototipuri vor începe testele publice în perioada următoare, iar designul a fost în mare păstrat faţă de primul concept. Mission E va fi pus în vânzare înainte de finalul anului 2019, iar aici vom avea de-a face cu o maşină complet electrică şi nu un hibrid.

Vom avea mai multe variante de motoare, la nivel de cai putere, iar Porsche afirmă că Mission E se află undeva între Panamera sedan şi celebrul Porsche 911. Vehiculul electric cu 4 uşi va avea un preţ similar cu un Panamera entry level, ceea ce înseamnă în jur de 85.000 de dolari. Posibil să vedem şi versiuni S sau GTS ale lui Porsche Mission E.

Atunci când a fost prezentat oficial în 2015, acest vehicul avea 600 de cai putere, 800 volţi şi era capabil să atingă 100 km/h în doar 3.5 secunde. Porsche promite o autonomie de aproximativ 500 de km, dar va veni şi cu un sistem de încărcare rapidă, care oferă o alimentare până la 80% în doar 15 minute. Interiorul este unul high tech, cu instrumente holografice. A se remarca designul curbat şi farul unitar din spate.