Campionatul Electric Dacia aduce maşina electrică Dacia Spring în jocul Rocket League; Cum a decurs competiţia?

0
2932

Prima ediţie a competiţiei Esports “Campionatul Electric Dacia Spring”, organizat pe tema mobilităţii electrice s-a încheiat şi avem acum detalii despre cum a mers. Dacă vă mai amintiţi, pe durata lunii aprilie, iubitorii de jocuri, fie ei gameri amatori sau profesionişti au luat contact cu Dacia Spring… în mediu virtual.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Practic peste 300 de echipe din toată Europa au participat la campionatul de Rocket League, un soi de fotbal cu maşini dacă vreţi. Cei participanţi şi-au putut personaliza maşinile din competiţie cu cât mai multe elemente electrice. Finala a strâns peste 18.000 de spectatori. Colaborarea la nivel european dintre Dacia şi Rocket League a generat sute de materiale în social media, dar şi mii de videoclipuri distribuite pe platformele de video streaming ca Twitch şi YouTube.

În finală s-au duelat echipele Suhhh şi Vitality, iar marele premiu a fost câştigat de olandezii de la Suhhh. Harta de joc tematică Dacia Spring Electric Challenge a fost realizată de către cunoscuţii designeri de hărţi virtuale Rocket League @Lethamyr, @Gidek şi @MrSwaggles. A devenit rapid una dintre cele mai descărcate hărţi din joc, fiind testată de peste 30.000 de utilizatori, inclusiv de către echipe faimoase că Vitality.

Dacia a vrut să creeze interes din partea generaţiei tinere, care să ia contact cu maşina electrică Dacia Spring, bine primită la nivel european şi cu vânzări apreciabile. Pentru a aprofunda parteneriatul, Dacia a sponsorizat ediţia europeană a campionatului Mondial “Rocket League Championship Series”, în timpul căruia a fost difuzat şi Airshow-ul Electric Dacia, apreciat de către participanţi.