Camera video Hitachi DZ-BD70E inregistreaza direct pe discuri Blu-ray

0
800

Daca inregistrati in format AVCHD pe camera dumneavoastra dotata cu DVD veti intalni cu siguranta o prolema spinoasa: capacitatea. Un DVD de 8 cm poate stoca doar 20 de minute de continuturi video HD in cei 1.4GB pusi la dispozitie. Aici intra in actiune camera video Hitachi DZ-BD70E care foloseste discuri Blu-ray de 8 cm in locul DVD-urilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acestea ofera o capacitate de stocare de 7.5GB, destul cat pentru o ora de inregistrare video, la calitate maxima si rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Pretul? Aceasta camera Hitachi este disponibila pentru 968 de euro, iar specificatiile sale nu va vor dezamagi. BD70E este echipat cu un senzor CMOS de 5.3 megapixeli, dar doar 2.07 megapixeli sunt folositi in procesul de filmare.

Restul isi fac treaba in cazul imaginilor fixe, capturate la 2400 x 1800 pixeli. Aceasta camera ofera 5 moduri de inregistrare video diferite: 3 de inalta definitie si 2 in definitie standard. Doar modul HX de top foloseste rezolutia full HD de 15 Mbits/secunda. La capitolul butoane, camera sta destul de bine, sosind cu un joystick pentru configuratie, un buton pentru focus manual si un sistem de control al expunerii manuale in 12 pasi. Din pacate acest produs Hitachi este mediocru atunci cand veti filma in mod Full HD, iar autofocusul se va realiza cu un mare delay (1-2 secunde) in special cand veti face zoom

O alta problema este pixelarea imaginilor care se petrece in conditiile de luminozitate slaba. Pentru cei care nu sunt obisnuiti sa inregistreze pe discuri Blu-ray trebuie sa facem o precizare: discul trebuie finalizat inainte de a fi introdus in playerul Blu-ray deoarece el nu va mai putea inregistra dupa il veti supune playbackului. La capitolul conectivitate descoperim un port HDMI, unul composite si S-video, dar si USB. In concluzie avem de-a face cu o camera de nivel mediu, nu chiar o alegere perfecta pentru vacanta de vara, avand in vedere variantele oferite de Sony sau Canon.

Sursa