Bosch revoluționează siguranța vehiculelor pe 2 roți, cu un sistem pe bază de gaz

0
1792

Dacă Volvo vrea să revoluționeze siguranța automobilelor, Bosch vrea să facă ceva similar pentru vehiculele pe 2 roți. Totul este pe baza unui proiect de cercetare deocamdată.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ideea este de a îi da motociclistului o șansă de a îndrepta vehiculul atunci când pierde controlul asupra sa. Asta chiar și când asfaltul este ud și motocicleta poate patina. Sistemul cel nou implică un senzor care detectează alunecarea laterală a roților și dacă se depășește o anumită valoare atunci se corectează cursul folosind jeturi.

Jeturile de gaz vor fi folosite pentru a echilibra motocicleta și a face experiența mai sigură. Gazul special va fi stocat într-un recipient special sub presiune, similar cu cel utilizat la airbag-uri. Gazul va fi direcționat printr-un mecanism special de emisie și va echilibra motocicleta pe pista udă sau pe ulei.

Va fi o propulsie extra pe lângă cea standard. Bosch mai lucrează și la sisteme bazate pe radar, pentru ghidaj de mașini și camioane. Există și sisteme de tip radar care ajută motoccilistul să păstreze o distanță sigură față de mașina din față sa.

Dacă un alt vehicul e detectat că e prea aproape, atunci va apărea o avertizare optică și acustică. Bosch operează deja în zonă sistemelor moto ABS, pentru a împiedică derapajul și frânele blocate.