BMW X2City este un scuter electric urban compact şi pliabil

0
3742

BMW Motorrad vrea să ne facă să trecem cât mai rapid la vehiculele pe 2 roţi, evident unele nepoluante, în trend cu cerinţele actuale. Astfel au lansat noul scuter BMW X2City, un vehicul urban pliabil şi uşor de transportat oriunde.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ideea este de a lua scuterul cu voi în transportul de zi cu zi şi a abandona maşina sau coborî cu el din metrou pentru a continua parcursul spre şcoală sau muncă apoi. Scuterul electric este realizat cu aportul unor firme precum Kettler, Bulls şi Pegasus. Acest mic vehicul are clasificare Pedelec 25, ceea ce înseamnă că nu veţi avea nevoie de cască sau permis pentru a îl folosi.

Greutatea sa este de doar 20 de kilograme, iar ghidonul este pliabil. X2City poate încăpea uşor în portbagajul unei maşini mici. Motorul este unul de tip “brushless hub” şi oferă viteze de până la 25 km/h. Reglajele de viteză de pe ghidon includ 5 trepte: 8 km/h, 12, 16, 20 sau 25. Pentru motive de siguranţă sistemul de activat doar după ce ajungeţi la 6 km/h.

Un buton special în zona mecanismului de frânare vă permite să opriţi motorul complet. Scuterul îşi trage energia de la o baterie Li-Ion de 408 wh, care se găseşte într-un compartiment rezistent la ploaie. Autonomia este undeva între 25 şi 35 de km la utilizarea zilnică şi primim la pachet un încărcător special, care alimentează bateria la nivel maxim în 2.5 ore de la o priză standard.

Scuterul se va găsi la magazinele Kettler, la un preţ necunoscut încă.