BMW anunță lansarea primului său sedan electric; Iată cum arată BMW i4, rivalul lui Tesla Model 3

0
1460
BMW i4

Lumea auto are pare de o lansare importantă pe finalul acestei săptămâni, asta pentru că vine BMW i4. Acesta este primul sedan electric al constructorului german și este văzut ca rival pentru Tesla Model 3. Are propulsie complet electrică și sosește ca alternativă eco pentru Seria 4. Va debuta comercial în această toamnă pe piața din Europa și în continuare vorbim despre design și motorizare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trebuie spus faptul că BMW nu a dezvăluit toate detaliile, publicând azi doar fotografii și câteva date oficiale. Pe parcursul săptămânilor următoare vom afla lista completă de dotări și echipări. BMW i4 reprezintă rezultatul final al proiectului demarat de către companie cu ani în urmă. Startul a fost dat de BMW Vision Next 100 în 2016, iar un an mai târziu sosea și BMW i Vision Dynamics.

BMW i4

În 2020 am avut BMW Concept i4, iar acum vine versiunea finală pe care publicul o va putea cumpăra și care are multe în comun acest concept de anul trecut. BMW i4 va sosi într-o variantă de top cu 523 cai putere și o autonomie maximă de 590 km. Noul model electric va folosi cea de-a 5-a generație de motorizare electrică eDrive și va avea baterii de 80kWh montate în zona inferioară a șasiului.

Întreg sistemul (baterii + motoare) a fost dezvoltat pentru a fi ușor, ajungând la 550kg. Ce înseamnă asta este că BMW i4 va putea ajunge de la 0 la 100 km/h în 4 secunde. Viteza maximă ar fi de 200 km/h și vom avea parte de cele mai noi tehnologii de alimentare, cu încărcare până la 150kW. Folosind acest sistem, i4 se poate alimenta de la 0 la 80% în doar 35 minute.

Prezentare video BMW i4:

Ca design BMW i4 păstrează elementul distinctiv al brandului și anume rinchii frontali, acum de o dimensiune impresionantă. Acest look a fost văzut și pe iX SUV, dar și pe sportivele M3 și M4 de nouă generație. Vedem acele faruri înguste agresive, iar revenind la grilă, chiar dacă aceasta nu mai are un rol în răcire, va servi drept suport pentru suita de senzori și camere.

Apar și elemente vopsite în albastru care vin să anunțe că avem de-a face cu un model electric. Vedem și jante aerodinamice și stopurile înguste din spate. BMW mai spune că va exista și o variantă mai sportivă M Performance, iar legat de preț nu există declarații oficiale. Zvonurile indică un prag de pornire de 50.000 de dolari.