BMW a creat un scaun de gaming supradotat: climatizare, motoraşe, AI (Rival Rig)

0
1307

Cel mai nou scaun de gaming nu vine de la Razer, nici măcar de la Secretlab, ci de la… BMW. Nemţii au creat un dispozitiv supradotat, pe care ar fi invidios şi un monopost. BMW Rival Rig are climatizare, motoraşe şi AI şi avem detalii despre el mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest produs a fost anunţat în cadrul lansării BMW Esports Boost şi avem de-a face cu un scaun de gaming futurist, cu extra ergonomie pentru sesiunile lungi eSports. BMW foloseşte aici tehnologie Adaptive Seating, care cu ajutorul unor senzori şi AI, dar şi al unor perne de aer şi unor motoraşe electro mecanice că face ajustări pentru o poziţie cât mai confortabilă.

Coloana gamerului va fi susţinută în mod ideal şi vor dispărea problemele cu spatele. O altă problemă comună pentru scaunele de gaming e că ele nu “respiră”, mai ales dacă sunt realizate din piele, PU sau materiale sintetice. BMW Rival Rig include un micro sistem de climatizare, care va permite aerului să circule pentru a răci materialul (şi gamerul). Dacă algoritmul detectează presiune de la suporturile pentru braţe va ajusta automat înălţimea.

Nu lipseşte iluminarea LED, care va reflecta ce se întâmplă pe ecran. Proiectul este realizat de BMW alături de Rivalworks şi este gândit pentru sănătatea şi confortul gamerilor profesionişti. Designul ar fi influenţat de navele spaţiale şi maşinile de Formula 1. Trebuie spus şi că acest scaun este un proiect open source, deschis la personalizare, cel puţin la nivel RGB.

Încă nu are preţ, dar mă aştept să sară de 1000 de euro.