BenQ prezintă primul proiector Home Cinema DLP 4K DCI-P3, BenQ X12000

0
868

BenQ a anunţat în această săptămână un nou proiector high end, pe numele său BenQ X12000. Acest model este o premieră, fiind primul de tip Home Cinema DLP 4K, cu tehnologie LED şi DCI-P3. Este un model destinat pentru divertisment şi consumul filmelor pe o diagonală cât mai mare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Este capabil să ofere 8.3 milioane de pixeli şi o rezoluţie 4K, în condiţiile în care majoritatea proiectoarelor abia ajung la Full HD. Ni se promite o experienţă similară cu cea din sala de cinema. Printre tehnologiile incluse aici se numără CinematicColor şi ColorSpark HLD LED, care aduc culorile din spectru DCI-P3 pasionaţilor de filme.

Acest proiector oferă o luminozitate de 2200 de lumeni, iar la nivel de imagine avem suport nativ pentru lentile anamorfice Panamorph. Astfel conţinuturile pot fi afişate pe un ecran cinematic ultra-lat 2.35:1. Unghiurile de vizualizare sunt de 55 de grade la 1.5 PH (înălţimea imaginii) şi 48 de grade la 2X PH, în cazul unui ecran de 2.35:1.

Contrastul nativ ANSI măsoară abilitatea proiectorului de a realiza niveluri extreme de luminozitate şi întuneric. X12000 va genera tonuri intense şi realiste de negru, reproducând detaliile fine din scenele întunecate sau luminoase. BenQ a folosit ventilaţie frontală pe acest aparat, care se poate îmbina cu un setup modern Home Cinema. Vine cu porturi HDMI, are o opţiune lens shift H/V şi big zoom de 1.5X.

Produsul va sosi în România via BenQ AV Store la preţul recomandat de 7800 de euro plus TVA.