Automobilul-elicopter PAL-V One a efectuat un zbor de proba in Olanda

0
695

Dupa ce am vazut masina zburatoare Terrafugia Transition in actiune, nimic nu ni se mai pare imposibil, astfel ca acest vehicul cu 3 roti este doar o alta idee originala si nu un concept SF. Pe numele sau PAL-V one, ciudatul automobil si-a luat zborul recent in Olanda, in cadrul unor teste.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

pal-v-one_3lnej_54

Proiect aflat in lucru de 6 ani, PAL-V One este primul vehicul personal aerian si care poate rula si pe sol. Ministrul olandez al Securitatii in Trafic si Apelor, Camiel Eurlings afirma ca de fapt acest concept este destinat inlocuirii elicopterelor folosite in caz de urgente.

Conceptul este bazat pe o motocicleta hibrid cu 3 roti, un autogir si o elice principala cu miscare libera, plus inca o elice care asigura miscarea inainte a vehiculului. In vreme ce se afla pe sosea, automobilului i se poate rabata elicea principala, permitand masinii sa atinga chiar si viteze de aproape 200 km/h.

In aer viteza maxima este de 150 de km/h, iar PAL-V se poate ridica pana la 1300 de metri inaltime. Iat-o in actiune mai jos:

Sursa