Audi prezintă conceptul A6 e-tron în cadrul târgului Shanghai Auto Show 2021; Sedan electric de lux

0
2732
Audi A6 e-tron Concept

Pe măsură ce lucrurile încep să revină la normal după pandemia Covid-19 odată cu vaccinarea, reapar și evenimente importante. Un exemplu este târgul Shanghai Auto Show 2021 care își va deschide porțile în perioada 21-28 aprilie, cu o perioadă destinată presei pe 19 și 20 aprilie. Aici este prezent și Audi care tocmai ce a anunțat conceptul A6 e-tron, un sedan electric de lux.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Producătorul german a prezentat înainte de deschiderea târgului pentru public acest concept de sedan electric. Avem iată o încercare de electrificare a modelului A6, asta după ce un model hibrid sosea în 2011. Am avut și o variantă PHEV în 2019, dar acum privim asupra unui automobil complet electric.

Audi A6 e-tron Concept

Conceptul prezentat în cazul de față se remarcă prin design-ul îndrăzneț, dar parcă nu atât de agresiv precum RS e-tron GT. Aflăm că acest Audi A6 e-tron concept este dezvolta pe o nouă platformă numită PPE (Platformă electrică premium). Conceptul are puține în comun cu modelul A6 anterior lansat, pe lângă dimensiunile exterioare. Avem aici jante pe 22 inch, iar coeficientul drag ajunge la doar 0.22, mai bun decât cel obținut de Porsche Taycan.

Audi A6 e-tron Concept

Cât despre performanțe, Audi spune că viitoarele modele electrice A6 vor oferi putere de 350 kW de la cele două motoare și autonomie de până la 700 km cu bateriile de 100 kWh. Un asemenea vehicul va fi capabil să ajungă de la 0 la 100 km/h în sub 4 secunde. Acest concept folosește o arhitectură electrică de 800V capabilă să livreze un curent de încărcare de până la 270 kW. Astfel, în doar 10 minute de încărcare se oferă 300 km autonomie.

Prezentare video Audi A6 e-tron Concept:

Pe lista de dotări vom avea și faruri Digital Matrix cu tehnologie OLED. Conceptul include și proiectoare LED pe uși pentru a ilumina zona și alerta bicicliștii. Pentru moment nu există detalii despre când va debuta versiunea comercială și nici despre prețul la care va sosi.