Audi îşi anulează automobilele zburătoare, chiar dacă a prezentat prototipuri în 2018

0
1336

În ultima vreme s-a vorbit foarte mult despre automobile zburătoare, dar cumva se discută mai aprig la nivelul companiilor de ride sharing sau software. Culmea e că Uber şi Google au proiecte mai avansate decât producătorii auto… Audi spre exemplu tocmai a aruncat prosopul şi şi-a anulat fix vehiculul zburător prezentat anul trecut la Geneva Motor Show 2018.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Audi prezentase cu mare tam-tam un proiect cooperativ cu Airbus, sub numele de Pop.Up Next. Acum a anunţat că a suspendat lucrul la acest proiect şi reevaluează parteneriatul cu Airbus.

Iată cum sună declaraţia oficială a celor de la Audi:

Credem că va mai dura mult timp până ce un taxi aerian poate fi produs în serie, care să nu necesite ca pasagerii să schimbe vehiculele.

Faţă de alte companii care pur şi simplu puneau elice sau aripi pe vehicule ce aduceau cu maşinile, Pop.Up Next era un soi de dronă care ridica pe sus o maşină normală. Erau două componente aici: un vehicul ultra uşor cu 2 locuri, căruia i se ataşa un modul tip quad copter. Modulul maşinii avea o baterie de 15 kWh şi alte două motoare electrice, care generau un output total de 80 de cai putere.

Conceptul avea o autonomie de până la 130 de kilometri cu o singură alimentare. Evident era mai interesant modulul de zbor, care include 4 hub-uri cu 8 elice. Fiecare elice era pusă în mişcare de un motor electric de 26 de cai putere, alimentat de o baterie de 70 kWh. Erau promise viteze maxime de până la 120 km/h, iar autonomia totală era de doar 50 de kilometri.

Dacă Audi a renunţat la proiect, Volkswagen continuă dezvoltarea maşinii sale zburătoare. Porsche şi Boeing duc greul proiectului.