Atlantida a fost gasita cu ajutorul lui Google Ocean

0
1365

O imagine obtinuta cu ajutorul lui Google Ocean prezinta o sectiune subacvatica a Oceanului Atlantic, care ar putea reprezenta ramasitele Atlantidei. Aceasta sectiune a fost descoperita la aproximativ 1000 de km de coastele Marocului si Portugaliei, potrivindu-se cu locul in care Platon plasase Atlantida, in scrierile sale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Observati contururile drepte si structurile de tip zid in imaginea de mai sus, cu siguranta rezultatul activitatii omenesti si nu o intamplare provocata de natura. La ora actuala aceste ramasite se afla la o adancime considerabila si au fost descoperite pana acum doar cu ajutorul add-on-ului Google Earth, Ocean.

Descoperirea a fost facuta de catre un inginer aeronautic, care identificase un „dreptunghi perfect” in acea zona si a dorit sa afle mai multe detalii. Scrierile lui Platon mentionau faptul ca Atlantida era o insula mai mare decat „Asia si Libia la un loc” si aflata in fata Stramtorii Gibraltar.

Conform aceluiasi autor, Atlantida ar fi fost un taram al bogatiei, civilizatiilor avansate si al frumusetilor naturale, distrus de cutremure si inundatii cu 9000 de ani in urma.

Sursa