ASUS prezintă în România laptopul cu două ecrane 4K: ZenBook Pro Duo + noi laptopuri VivoBook şi ZenBook

0
1315

ASUS a adus o premieră europeană pe plaiuri mioritice şi anume laptopul ASUS ZenBook Pro duo, care vine cu două ecrane 4K la bord. Acesta a fost prezentat ieri la Bucureşti, în cadrul unui eveniment unde s-au putut vedea şi cele mai noi laptopuri ZenBook şi VivoBook de la Computex 2019. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vedeta evenimentului a fost ASUS ZenBook Pro Duo (UX581), care aduce pe lângă un ecran 4K de 15 inch şi încă un ecran de 14 inch, tot 4K şi tot tactil. Acesta este integrat imediat deasupra şi de-a lungul tastaturii fizice. Oferă un aspect 32:9 şi este ideal pentru a viziona un stream în vreme ce te joci, a extinde spaţiul de lucru şi a vedea ceea ce editezi în Photoshop sau Sony Vegas.

Ecranul principal de 15 inch este un OLED Nano Edge HDR cu rama foarte îngustă şi acoperire 100% DCI-P3. Oferă un spectru larg de culoare, preferat de profesioniştii în domeniul creaţiei. La interior se află procesoare ce merg până la Core i9, 32 GB RAM şi accelerator grafic NVIDIA GeForce RTX 2060, cu ray tracing. Pentru stocare aveţi SSD-uri de până la 1 TB.

Acest produs va sosi în România în septembrie 2019, de la 12000 de lei, cu taxe incluse.

Tot la final de septembrie vin şi noile laptopuri ZenBook 13, ZenBook 14 şi ZenBook 15. Acestea sunt ultra uşoare şi ultraportabile, cu greutate scăzută şi muchii înguste ale ecranului. Au ecrane de 13.3, 14 şi 15.6 inch, plus un ecran secundar mic ca un smartphone în trackpad. Aici aveţi la bord procesoare Core i7 de generaţie a opta şi soluţii grafice de la MX250 la GTX 1650, dar şi 16 GB RAM şi SSD-uri PCIe.

VivoBook S14 şi S15 au sosit la rândul lor, tot cu ecrane secundare mici şi posibilitatea de a se conecta la ecranul extern ASUS ScreenPad 2.0, pentru multitasking îmbunătăţit. Aceste modele au corpuri metalice, cu finisaje colorate şi ecrane NanoEdge cu muchie super îngustă. Balamaua ErgoLift oferă un confort sport în timpul tastării, prin înclinarea tastaturii la deschiderea ecranului.

Şi aici avem dotări ce includ un Core i7, GeForce MX250, SSD-uri de până la 1 TB şi WiFi 6. Aceste modele cântăresc 1.4 kilograme, respectiv 1.8 kilograme şi încap în cele mai compacte genţi.

Ecranele secundare din trackpad vor extinde funcţionalitatea aplicaţiilor de pe laptop, cu extra shortcuturi, meniuri şi chiar zone de vizualizare de conţinut. Procesoarele Core i7 sunt de generaţie a opta aici şi avem şi ieşire HDMI, port USB Type-C, 3 porturi USB Type-A, slot microSD şi jack audio. S431 are şi card reader SD.