Armele din filmul Aliens, gata de utilizare in realitate?

0
888

Milipol este un show in cadrul caruia sunt expuse cele mai noi tehnologii militare, printre care se afla si o arma in stilul filmului SF Aliens. Aceasta poate fi admirata in imaginea de mai jos si trebuie sa aflati ca avem de-a face cu o pusca de asalt SCAR, modificata si “tehnologizata”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

500x_armatronics_tourist

In “patul” pustii se afla o “cutie neagra”, care permite pastrarea in continua conexiune a armei cu soldatul, prin intermediul unui soi de Bluetooth, care permite si comunicarea cu baza mama. Patul pustii este sigilat, iar “cutia neagra” memoreaza date timp de 10 ani, de la numarul de gloante trase, pana la cele ramase, tot in stil Aliens.

500x_armatronics_counter

Se lucreaza si la o metoda de sincronizare dintre arma si soldat, poate prin intermediul ADN-ului, care va face pusca inutilizabila pentru inamici. O alta solutie interesanta a fost Moving Red Dot Fire Control Unit, un computer conectat la o retea si care va controla un aruncator de grenade.

Va trebui ca soldatul sa apese un buton aflat in apropierea tragaciului si va activata o catare laser, apoi computerul va calcula raza de actiune si toate datele necesare.

500x_armatronics_black_box

Sursa