Apple continuă să nege că lucrează la tehnologie pentru automobile autonome, deşi a apărut un clip video cu un sistem de gen

0
912

Zvonurile despre Apple şi al său Project Titan datează de ceva vreme, iar în ultimul an am auzit că au avut loc restructurări şi proiectul e acum mai mult axat pe self driving. În mod impresionant firma din Cupertino a ţinut foarte bine secretul, cel puţin până azi, când a apărut clipul de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Până acum singura dovadă despre iniţiativă era permisul obţinut de Apple de la autorităţile din California, pentru a testa vehicule autonome pe drumurile americane. Project Titan foloseşte modele SUV Lexus ca platformă de test pentru şofatul autonom. Spre deosebire de maşinuţele celor de la Google, care au tot fost văzute lângă sediul Google, vehiculele Project Titan chiar au rămas sub radar.

Clipul de mai jos este realizat de către MacCallister Higgins, fondatorul startupului self driving Voyage, deci sursa e una de încredere. Observăm un amplu sistem de camere şi senzori, plus un LIDAR probabil, toate menite pentru a detecta obstacolele din faţă, lateral şi spate. SUV-ul Lexus are un sistem mai complex deasupra decât ce am văzut la Google sau chiar la Tesla şi Uber.

În aceste condiţii ne vine să râdem când ne gândim la iniţiativa lui George Hotz de a ne crea propriile sisteme cu un kit DIY. Apple nu intră în segmente noi de produs dacă nu ştie că le va domina. Poate aşa se explică supradoza de senzori. O justificare pentru masivitatea mecanismului ar fi că avem şi un computer integrat acolo sus şi nu în computerul de bord la interiorul maşinii.

E posibil ca Apple să vândă acest sistem multor producători de automobile pe viitor.