Apple anunță update-ul macOS Big Sur pentru Mac, cu actualizări Safari, Maps și cel mai mare refresh vizual din ultimii ani

0
1758
macOS Big Sur

Ieri seară Apple a avut multe noutăți de prezentat în cadrul keynote-ului WWDC 2020, de la iOS 14 la watchOS 7 și până la detalii despre propriile procesoare de Mac-uri. De asemenea, a sosit și actualizarea macOS Big Sur, succesor pentru macOS Catalina care aduce câteva noutăți interesante. Discutăm despre acestea mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lista de noutăți se numără un refresh major la capitolul design și multe schimbări precum un nou centru de control. Avem și o aplicație Messages actualizată, dar și update-uri pentru browser-ul Safari și soluția de navigare Maps.

macOS Big Sur

Începem cu design-ul și potrivit Apple avem aici cea mai mare schimbare de look de la macOS 10. Primim noi iconițe pentru aplicații, nou design pentru managerul Finder, dar și culori diferite cheie pentru fiecare aplicație. Bara de meniu este acum translucidă și preia culoarea background-ului.

macOS Big Sur

Avem și un nou Centru de Control care oferă acces rapid la opțiunile desktop precum luminozitate, light mode și la abilitatea de customizare. Și centrul de notificări a fost actualizat, cu widget-uri redesenate și notificări interactive. Toate aceste elemente sunt aranjate într-o singură coloană și vom putea sorta alertele și grupa notificările.

macOS Big Sur

Widget-urile sosesc într-o varietate de mărimi și pot fi adăugate în centrul de notificări printr-un gest drag and drop. De asemenea, Apple aduce o nouă funcție de căutare în aplicația Messages și o unealtă care ușurează distribuirea fotografiilor și clipurilor video. Acum, macOS Big Sur permite utilizatorilor Mac să creeze Memoji-uri.

macOS Big Sur

Apar și efecte de mesaje precum baloane sau confetti, dar și opțiunea de pin a conversațiilor. Aplicația Maps a primit la rândul său un update vizual. Avem și funcții noiprecum abilitatea de a crea un ghid custom pentru un anumit reper. Avem și Look Around pentru a vedea orice loc în 360 grade. Apare și posibilitatea de a accesa hărți din interiorul centrelor comerciale și aeroporturilor.

Disponibilitate macOS Big Sur

Versiunea Developer Beta a lui macOS Big Sur se distribuie acum, urmând ca primul Public Beta să vină luna viitoare. Update-ul va fi oferit gratuit și versiunea finală sosește la toamnă.