Apple anunță tableta iPad Pro (2018), cu Face ID, port USB Type-C

1
1514

După o sumedenie de zvonuri și scăpări, unele datând chiar de la început de an, Apple a prezentat în sfârșit în această seară noile sale tablete iPad. E vorba despre două variante de diagonală, de 11 și 12.9 inch, pe care le detaliem mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ce observăm din start este că noile terminale au corpuri din aluminiu unibody și nu spate din sticlă precum Galaxy Tab S4. Renunță la buton Home și cititor de amprente, în favoarea lui Face ID, dar implementat fără breton. O altă premieră este înlocuirea portului Lightning cu unul USB Type-C. Acesta e folosit atât pentru conectare de accesorii, cât și pentru alimentare.

Varianta de 11 inch are ecranul “inghesuit” în formatul predecesorului de 10.5 inch. Tabletele noi au aceleași dotări, diferă doar diagonală și capacitatea bateriei. Vin cu ecrane LCD edge to edge, suport pentru 120 Hz și difuzoare quad. La bord mai găsim procesorul Apple A12X, un model octa core cu GPU 7 core și cu promisiunea de grafica la nivel de console de jocuri. Suportă și varianta full de Photoshop care vine în 2019.

Stocarea pornește de la 64 GB și ajunge la 1 TB. Folosind noul port USB veți putea conecta tabletele la monitoare cu rezoluție 5K spre exemplu. În plus iPad Pro poate avea și rol de powerbank. Modelul de 11 inch are o baterie de 29.37 Wh, iar cel de 12.9 inch de 36.71 Wh.

Viața bateriei este estimată la aproximativ 10 ore. Pe partea de cameră avem un senzor de 12 MP în spate cu deschidere F1.8, Smart HDR și filmare 4K. Puteam creă Animoji cu cameră frontala.

A fost anunțat și un nou Apple Pencil, stylus care se atașează magnetic la tabletă și se încărca wireless. Avem și un nou Folio Keyboard, tastatură atașată magnetic.

iPad Pro (2018) de 11 inch costă 799 dolari, iar cel de 12.9 inch 999 dolari. Noul Pencil este 129 dolari.