Ieri, prin intermediul celor de la Bloomberg aflam câteva detalii din partea analiștilor cu privire la cifrele Apple pentru trimestrul 2 fiscal, iar astăzi, Tim Cook, CEO-ul companiei din Cupertino dezvăluie oficial faptul că într-adevăr vânzările de terminale iPhone au atins un nou record în această perioadă.

Publicitate

apple

Din comunicatul de presă descoperim că Apple a vândut în trimestrul 2 peste 61 milioane de iPhone-uri, cifră pusă pe seama anului nou chinezesc ce a generat vânzări chiar mai mari decât cele din SUA. În aceeași perioadă a anului trecut, Apple a livrat 43.7 milioane de terminale iPhone.

Cât despre planul financiar, se pare că Apple a înregistrat în această perioadă venituri în valoare de 58 miliarde de dolari și un profit net de 13.6 miliarde dolari (2.33$ per acțiune). Pe lângă iPhone-uri, și notebook-urile Apple au generat vânzări record (4.56 milioane MacBook-uri vândute).

Totuși, Apple se confruntă cu o scădere serioasă a vânzărilor de tablete iPad, numărul de produse livrate în acest trimestru fiind de 12.6 milioane unități, comparativ cu cele 16.35 milioane livrate în trimestrul 2 din 2014.