AMD a lansat o nouă serie de procesoare mobile – Ryzen 5000 Pro

0
1351
AMD a lansat o nouă serie de procesoare mobile - Ryzen 5000 Pro

AMD a anunțat astăzi noi procesoare mobile din seria Ryzen 5000 PRO. CPU-urile sunt menite să confere performanța și eficiența arhitecturii Zen 3 laptopurilor destinate mediului de afaceri. Acestea sosesc cu tehnologia AMD PRO și sunt realizate astfel încât să satisfacă cele mai exigente cerințe de muncă. Avem detalii despre noile cipseturi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Procesorul flagship AMD Ryzen 7 PRO 5850U are la bord 8 nuclee fizice și 16 fire de execuție. Oferă o performanță a CPU-ului cu 57% mai mare în multi-thread față de varianta similară a concurenței (Intel). De asemenea, este conceput pentru productivitate, oferind cu 23% mai mult în activitățile de tip multitasking.

AMD Ryzen 5000 Pro

Noile CPU-uri sunt bazate pe arhitectura „Zen 3” de 7nm. Noul cipset AMD Ryzen 5000 Pro consumă mai puțină energie. De exemplu, Ryzen 7 PRO 5850U oferă până la 17.5 ore de autonomie pe laptopurile business. AMD Memory Guard este o nouă funcție, disponibilă doar pe aceste procesoare și se activează automat pe sistemele Microsoft Secured-Core. Ajută astfel la protejarea datelor și a identității virtuale a utilizatorilor. AMD Shadow Stack oferă chiar și protecție hardware împotriva atacurilor malware.

Ryzen 5000 Pro

AMD a adus și noi caracteristici pentru centrul de control AMD PRO. Permite acum gestionarea facilă a platformelor IT moderne. CPU-urile AMD Ryzen PRO oferă suport și pentru Microsoft Endpoint Manager, fiind o soluție simplă și integrată de gestionare a platformei cloud.

AMD PRO Business Ready este o platformă care conferă soluții de procesare fiabile și calitative pentru afaceri. Noile CPU-uri dispun de stabilitate software cel puțin 18 luni și disponibilitate planificată pe 24 de luni. Suntem anunțați că începând din al doilea trimestru al anului 2021, noile procesoare AMD Ryzen 5000 PRO vor fi disponibile pe diverse modele de notebook-uri. HP și Lenovo s-ar afla printre primele companii care și-au arătat interesul față de noile procesoare. Găsiți mai multe detalii despre noua serie Ryzen 5000 Pro aici.