Amazon cumpără firma Eero pentru a se extinde în zona mesh router

0
835

Amazon face un nou pas spre controlul caselor noastre inteligente, prin achiziţia companiei Eero. Aceasta se ocupă cu routere mesh, segment în care tot mai multe firme activează. Cred că şi Google avea ceva de gen şi ASUS cu siguranţă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Produsele companiei eero sunt apreciate pentru faptul că fac terminalele conectate să funcţioneze fără probleme în orice reţea. Amazon vrea să simplifice experienta smart home şi să îi crească viteza. Eero debuta în 2014 şi avea rolul de a duce funcţionalitatea mesh din zona enterprise în zona casnică. Iniţial a vrut să simplifice experienţa pentru companii, ulterior şi pentru utilizatori.

Google a lansat Google WiFi ca alternativă şi apoi tot mai mulţi jucători au intrat în această zonă. Eero încearcă să ofere şi un abonament special cu produsele sale. Eero Plus include monitorizare parentală, filtre, blocare de reclame şi scanare de malware. Prima generaţie Eero include routere albe identice, iar a doua a făcut sistemul mai flexibil.

Pe lângă upgrade-ul de hardware, acoperire, cipuri, standarde, există şi o versiune mai mică, conectată direct la priză. Încă nu ştim cât plăteşte Amazon pentru Eero. Posesorii de device-uri Eero nu se declară prea încântaţi, considerând că riscă faptul ca datele lor să ajungă la Amazon.