Amazon brevetează oglinda care te îmbracă virtual

0
973

Amazon continuă să exploreze tehnologii revoluţionare şi futuriste, după cum arată cel mai nou brevet al companiei lui Bezos. E vorba despre un brevet pentru o oglindă care îmbracă persoanele într-un mediu virtual şi le poate ataşa orice fel de haine, simulând purtarea lor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta ar putea fi un soi de Echo Show evoluat, care îmbunătăţeşte semnificativ ideea de probare a hainelor înainte de cumpărarea lor online. Brevetul Amazon face referire la o oglindă „blended reality”, care se bazează inclusiv pe augmented reality. E interesant că tehnologia propune şi amplasarea persoanei într-un mediu diferit, ca o cabină de probă sau un spaţiu abstract pentru a scoate în evidenţă hainele.

Oglinda folosită va fi parţial reflectivă şi parţial transmisivă. Va combina un sistem de display-uri, camere şi proiectoare pentru a crea imaginea aceea combinată. Totul se întâmplă în modul următor: este scanat mediul din jur şi este generat un model virtual, apoi este identificată faţa, dar şi ochii. Astfel sistemul îşi dă seama ce obiecte trebuie văzute ca o imagine oglindită.

Hainele virtuale sunt apoi aplicate pe subiectul uman. Conceptul s-ar putea baza pe invenţia celor de la Body Labs, prezentată în clipul de mai jos. Amazon a cumpărat Body Labs anul trecut, această companie axându-se pe AI şi „computer vision” pentru a crea modele 3D de corpuri umane, inclusiv unele în mişcare şi cărora li se pot schimba hainele.

Amazon ar putea revoluţiona industria fashion în acest mod.