Acum poţi afla ce “spune” pisica ta prin intermediul aplicaţiei MeowTalk, de la creatorul lui Alexa

0
2662

A trecut ceva vreme de la o aplicaţie virală ca FaceApp sau Prisma, iar următoarea ar putea fi MeowTalk. Vine de la creatorul lui Amazon Alexa şi are rolul de a traduce mieunatul unei pisici. Am încercat-o deja şi pot să zic că nu e chiar cea mai precisă, dar a redat corect cel puţin două mieunături.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

MeowTalk înregistrează sunetul din jur şi identifică un mieunat tipic pe o anumită frecvenţă. Stăpânul pisicii poate ajuta machine learning-ul taguind acea traducere şi creând o bază de date din are AI-ul tot învaţa. Până acum există 13 “propoziţii” pe care le poate “spune” o pisică, inclusiv “sunt nervoasă”, “lasă-mă în pace” sau “mi-e foame”. În mod inedit fiecare pisică are propriul său limbaj şi de aceea aplicaţia îţi permite să creezi un profil pentru fiecare mâţă.

Softul va încerca să ofere o traducere cât mai precisă pentru fiecare felină. Prin înregistrarea continuă şi taguirea de sunete, AI-ul va înţelege mai bine fiecare voce individuală de pisică. Pe viitor va fi realizată o zgardă inteligentă care va traduce în timp real tot ceea ce iese din gura pisicii şi o va reda apoi cu voce umană. Proiectul este realizat de către Javier Sanchez, şeful unui grup de programare de la firma Akvelon şi co-creatorul lui Alexa. Acesta afirmă că în această perioadă de distanţare socială mulţi vorbim cu animalele de companie şi ar fi drăguţ să ne şi răspundă.

Aplicaţia este gratuită in Play Store şi App Store şi are recenzii mixte deocamdată. In Play Store rating-ul este 4.3 din 5 stele şi lumea apreciază mai mult intenţia decât rata de reuşită.