Acum îţi poţi înlocui singur bateria pe MacBook-ul Pro Retina, folosind kitul celor de la iFixit

0
859

Multă lume ezită să îşi deschidă chiar şi smartphone-ul de interiorul căruia îi desparte doar o serie de şuruburi, darmite un laptop, mai ales unul Apple. Se pare totuşi că acum putem să umblăm în MacBook-urile noastre cu ecran Retina, mulţumită unui kit special de reparaţii de la iFixit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nu vă imaginaţi că e ceva complex, ci mai degrabă un set cu uneltele necesare pentru a putea înlocui bateria acelui laptop. E ştiut faptul că bateria e primul lucru care cedează la orice laptop. Înlocuirea sa poate fi destul de scumpă la service-uri şi dacă daţi peste nişte băieţi care nu se pricep puteţi avea probleme mari. iFixit a lansat recent un kit de acest gen, care vă permite să înlăturaţi bateria de pe un MacBook Pro şi să o înlocuiţi cu una nouă.

Costul total e mai mic decât cel al unui drum la service. Problema e că tot procedeul îl realizaţi chiar voi, deci nu există loc de strănuturi, scame, electricitate statică sau alte probleme. Avem în pachet o serie de şurubelniţe şi unelte care ne permit să scăpăm de şuruburi şi lipici şi e inclusă chiar şi o baterie originală extra de la OEM-ul partener Apple.

Trebuie spus că în cazul unui MacBook de genul, bateria este lipită de rama laptopului. Foarte multe persoane care au încercat înlocuirea sa au găurit bateria şi s-au ales cu situaţii explozive. Kitul costă de la 79.99 dolari pentru versiunea mai veche de laptop, iar varianta nouă ajunge la 109.99 dolari. Apple taxează cu 199 dolari o înlocuire de baterie de MacBook Pro ieşită din garanţie. Puteţi cumpăra ce vă trebuie de aici.