Actualizările gratuite la Windows 10 se apropie de final, avertizează Microsoft; Iată noul termen limită

1
1845

Microsoft a anunţat recent că se apropie de finalul perioadei în care mai puteţi actualiza gratuit versiunea voastră de Windows la cel mai nou release. Astfel, posesorii de terminale cu Windows 7 sau Windows 8 ar face bine să se grăbească să treacă la Windows 10, dacă vor să o mai facă gratis.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem acum şi o perioadă limită, un deadline pentru gratuitate şi anume 31 decembrie 2017. Microsoft a oferit gratuit trecerea de la Win 7 şi 8 la Windows 10 şi teoretic ar fi trebuit să încheie oferta prin vara trecută, dar a fost găsită o modalitate prin care să fie extinsă totuşi până la final de an curent. Pe hârtie Microsoft tăia gratuitatea în iulie 2017, făcând totuşi o excepţie pentru cei care foloseau funcţiile de accesibilitate.

E vorba despre persoanele cu dizabilităţi şi care aveau nevoie de ecrane Braille, readere, aparate auditive şi altele de gen. Acei utilizatori nu au mai avut un deadline, dar acesta apare acum. A apărut ca atare şi un fel de “lifehack” să îi zicem aşa, prin care lumea îşi activa setările de accesibilitate pentru a primi Windows 10 gratis. Ese echivalentul parcării pe locul persoanelor cu handicap, dacă vreţi.

În ziua de azi toate PC-urile pe care le cumpăraţi vin cu Windows 10 deja şi nu mai sunt mulţi utilizatori care să nu fi făcut update-ul. Există totuşi şi temerari care rămân la Windows 7 şi oarecum descoperiţi în faţa celor mai noi atacuri şi malware-ului. Îi înţeleg şi pe aceia pentru că meteahna principală a lui Windows 8, 8.1 şi 10 e că pot să îşi facă update-uri multe zeci de minute când vrei să închizi PC-ul şi să pleci undeva.

Sau dacă vrei să îl porneşti şi să lucrezi, iar stai după el să îşi facă actualizările.