12 ore pana la sfarsitul lumii via LHC, cum vedem Big Bang-ul live?

4
1012

Prima intrebare cand afli despre deja mega-mediatizatul Big Bang din laboratorul elvetian subpamantean este cum am putea noi muritorii de rand sa aruncam o privire asupra experimentului. Un feed live ar fi o idee geniala si am descoperit si un site de incredere cu ajutorul caruia puteti vizualiza evenimentul: EVO

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nu va fie teama de faptul ca el necesita cea mai noua versiune de Java si ca instaleaza o aplicatie pe PC-ul dumneavoastra. Cat despre sfarsitul lumii, Stephen Hawking unul dintre cei mai respectati oameni de siinta din lume afirma ca nu exista o amenintare de acest gen, cel putin nu din partea lui LHC.

Am tot auzit aceste initiale recent, L H C, ele provenind de la Large Hadron Collider. Pe scurt, la aproape 100 de metri adancime fix la granita dintre Franta si Elvetia se afla cel mai mare si complex accelerator de particule din lume, (27 km) care va recrea la o scara infinit mai mica experienta Big Bang-ului, sau mai bine zis starea Universului la o trilionime de secunda dupa nasterea sa.

Analiza va fi efectuata cu ajutorul coliziunii unor particule, vazute de unii oameni de stiinta drept prilejul ideal pentru Apocalipsa. Riscul principal invocat de cei care ne avertizeaza in legatura cu LHC sunt gaurile negre, a caror potentiala existenta dupa experiment a fost confirmata chiar si de catre CERN, comisia care se ocupa cu aceasta initiativa. Oficial, aceste gauri negre se vor inchide imediat, din cauza radiatiei Hawking si a instabilitatii lor, cauzata de dimensiunile prea mici.

Neoficial (si netestat) aflam prin intermediul tuturor marilor site-uri de stiri ca planeta noastra ar putea fi inghitita de o gaura neagra, care se va extinde timp de 4 ani. Evident, exista si varianta sfarsitului instantaneu al lumii… Daca v-a crescut deja pulsul si initialele “LHC” va stau pe buze, va putem explica mai bine fenomenul de coliziune a particulelor cu ajutorul unei melodii rap, creata de catre oamenii de stiinta:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=j50ZssEojtM]

Primele impresii de dupa “sfarsitul lumii”, maine in jurul orei 10.00 a.m pe Gadgetzone, cu imagini live ale Big Bang-ului!

Sursa