Prima intrebare cand afli despre deja mega-mediatizatul Big Bang din laboratorul elvetian subpamantean este cum am putea noi muritorii de rand sa aruncam o privire asupra experimentului. Un feed live ar fi o idee geniala si am descoperit si un site de incredere cu ajutorul caruia puteti vizualiza evenimentul: EVO

Publicitate

Nu va fie teama de faptul ca el necesita cea mai noua versiune de Java si ca instaleaza o aplicatie pe PC-ul dumneavoastra. Cat despre sfarsitul lumii, Stephen Hawking unul dintre cei mai respectati oameni de siinta din lume afirma ca nu exista o amenintare de acest gen, cel putin nu din partea lui LHC.

Am tot auzit aceste initiale recent, L H C, ele provenind de la Large Hadron Collider. Pe scurt, la aproape 100 de metri adancime fix la granita dintre Franta si Elvetia se afla cel mai mare si complex accelerator de particule din lume, (27 km) care va recrea la o scara infinit mai mica experienta Big Bang-ului, sau mai bine zis starea Universului la o trilionime de secunda dupa nasterea sa.

Analiza va fi efectuata cu ajutorul coliziunii unor particule, vazute de unii oameni de stiinta drept prilejul ideal pentru Apocalipsa. Riscul principal invocat de cei care ne avertizeaza in legatura cu LHC sunt gaurile negre, a caror potentiala existenta dupa experiment a fost confirmata chiar si de catre CERN, comisia care se ocupa cu aceasta initiativa. Oficial, aceste gauri negre se vor inchide imediat, din cauza radiatiei Hawking si a instabilitatii lor, cauzata de dimensiunile prea mici.

Neoficial (si netestat) aflam prin intermediul tuturor marilor site-uri de stiri ca planeta noastra ar putea fi inghitita de o gaura neagra, care se va extinde timp de 4 ani. Evident, exista si varianta sfarsitului instantaneu al lumii… Daca v-a crescut deja pulsul si initialele “LHC” va stau pe buze, va putem explica mai bine fenomenul de coliziune a particulelor cu ajutorul unei melodii rap, creata de catre oamenii de stiinta:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=j50ZssEojtM]

Primele impresii de dupa “sfarsitul lumii”, maine in jurul orei 10.00 a.m pe Gadgetzone, cu imagini live ale Big Bang-ului!

Sursa

 • Ionut

  Daca chiar reusesc ar fi chiar super si daca nu nu cred ca ar fi periculos.Daca li se intampla ceva rau se opreste toata instalatia(cred).Daca ne inghite nu o sa murim o sa disparem.Daca face bum stati linistiti ca ne nastem iar peste 4 miliarde de ani:D

 • dany

  ba voi

 • Speedy_dany_2009

  ba voi sunteti chiar prosti nu constientizati ce se intampla dar totusi comentati. noi in 2012 murim de ce nu va impuscati voi sa vedeti cum e sa mori.OAMENI PROSTI!!!!!!!!!!!

 • C Mereuta

  ai murit pe pizzzzda mati 😐 in 2012 dute in 2013 poate avem noroc si sacapam Pamantul de un alt dobitoc