YouTube va primi previewuri video pe desktop

0
1668

YouTube a anunţat faptul că va actualiza serviciul său video cu previewuri pentru clipuri, disponibile în curând pe desktop. Deja un mic procent dintre utilizatorii serviciului pot vedea un preview de 3 secunde al clipurilor înainte să le privească.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Previewul se activează când treceţi cu cursorul deasupra thumbnailului, ceva ce alte site-uri video au de ani buni. Previewurile se vor vedea pe Home page, pe pagina de rezultate ale căutărilor, pe pagina Watch şi în tabul Subscription, plus zona Trending. Doar browsere precum Chrome versiunea 32+ sau Opera versiunea 19+ vor suporta această noutate.

Deocamdată nu vine şi pe mobil funcţionalitatea. În cazul în care vă întrebaţi cum se realizează selecţia celor câteva secunde afişate, sistemul Google selectează automat o secvenţă din prima jumătate a video-ului, pe care o consideră ideală pentru a fi afişată pentru utilizator. Deocamdată creatorii de conţinut nu pot alege ce să afişeze. Dacă este să fim sinceri, ştim cu toţii în sine noastră de unde s-a inspirat Google pentru aceasta mutare.

Site-urile pentru adulţi care se termină cu “tube” aveau previewuri video de mulţi ani, deci de aici inspiraţia.