Xiaomi şi Samsung ar putea pregăti laptopuri cu procesor Snapdragon 835, Windows on ARM

1
993

Microsoft lansa platforma Windows on ARM împreună cu Qualcomm luna trecută, cooptându-i pe cei de la HP şi ASUS pentru a realiza laptopuri bazate pe ea. Acum aflăm şi alte nume care se vor alătura proiectului, care implică tot laptopuri cu procesor Snapdragon. Xiaomi şi Samsung şi-ar fi trecut la rândul lor numele pe listă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E uşor de înţeles ce atrage aceste companii spre proiect. E vorba despre laptopuri care ating şi 22 de ore de funcţionare şi vin cu conectivitate 4G LTE integrată. ASUS şi HP vor începe să îşi vândă terminalele de acest gen din primul trimestru al anului viitor, iar Samsung şi Xiaomi vor la rândul lor o porţiune din această piaţă nouă. Xiaomi se apropiase deja de Qualcomm prin faptul că şi-a adjudecat promisiunea de a folosi chipsetul Snadpragon 845 printre primii la anul.

În plus au cochetat deja cu Windows pe primele laptopuri Mi Notebook Air, care s-au vândut binişor în China. Qualcomm şi Samsung de asemenea au o relaţie strânsă, iar Samsung nu e străină nici ea de ultrabookuri, având produse de gen lansate în ultimii ani. Cert e că Intel e pe cale să piardă vânzări, prin intermediul unor parteneri tradiţionali pe care îi avea de ani buni.

Totul din cauza iniţiativei Windows on ARM şi a conceptului de laptop “Always Connected”. Pe viitor se tinde spre terminale cu procesoare la fel de puternice precum cele desktop, dar cu o baterie ce ţine toată ziua. Deocamdată Snapdragon 835 se va găsi pe viitoarele notebookuri şi judecând după primele benchmarkuri nu se poate compara încă cu procesoarele Core i5 să zicem.

Preţurile laptopurilor Windows on ARM pornesc de la 500 de dolari.