Windows 7 evolueaza, fapt dovedit de clipul video spre care duce linkul de mai jos si care prezinta noul mod de control al OS-ului pe care il asteptam cu atat de multa nerabdare: gesturi + touchscreen. Imprumutand concepte care stau la baza lui Microsoft Surface, “masa multi touch”, ideea este dusa mai departe cu ajutorul lui Windows 7.

Publicitate

Video: Windows 7 Touch Gestures

De remarcat modul in care se realizeaza copy/paste-ul si faptul ca touchscreen-ul incepe cu adevarat sa arate ca tehnologia viitorului, ce va monopoliza modurile de interactiune dintre utilizator si terminale. Totusi, avem de-a face doar cu un OS, iar daca imaginile de mai sus v-au impresionat, pregatiti-va de cireasa de pe tort: Globe, o aplicatie similara cu Google Earth, dezvoltata in colaborare cu echipa care a creat Surface.

Sursa

  • windows 15

    Tampenii!… Cu multa nerabdare asteptat? Ei, cum asa? De catre cine? de catre copii? Sa fim seriosi, e de 100 de ori mai incomod sa-ti tot plimbi mainile deasupra unui monitor orizontal sau vertical cu touch-screen si sa tot dai cu deshtu in el decat sa faci operatiile necesare folosirii programelor cu ajutorul clasicului mouse si a butoanelor de comanda. O mica intrebare mai am: pentru cazul cand vreau sa dau cancel unuei optiuni care nu ma intereseaza, cum ar fi acest touch-screen pentru pc-uri, sa apas cu clicul mouse-ului pe butonul de cancel a ferestrei de dialog sau sa le arat degetul mijlociu si eventual sa imi afisez si o grimasa corespunzatoare?