Virgin Galactic prezinta prima naveta spatiala turistica

1
736

Dupa 5 ani de secretomanie si dezvoltare a proiectului, iata ca vom avea in curand sansa de a vedea prima naveta spatiala turistica, sub brandingul Virgin Galactic. Pe numele sau SpaceShipTwo, nava va fi prezentata astazi in desertul Mojave si ea va fi folosita pentru a transporta miliardarii si celebritatile in orbita.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Virgin_Galactic_1

Lansarea navetei va fi insotita de o petrecere pentru turistii cosmici si VIP-urile interesate de proiect. SpaceShipTwo marcheaza debutul primul vehicul cosmic destinat turistilor, intreaga initiativa fiind finantata de catre miliardarul britanic Sir Richard Branson, care a colaborat cu faimosul designer Burt Rutan, expert in proiecte aviatice.

Naveta e bazata pe designul lui Rutan, inspirat de prototipul SpaceShipOne, care in 2004 a obtinut premiul Ansari X, devenind primul vehicul spatial privat care ajunge in spatiu. Premiul a constat in 10 milioane de dolari, o finantare binevenita. Primele teste de zbor cu SpaceShipTwo vor avea loc in 2010, iar cursele turistice vor incepe din 2011.

Exista deja clienti care au platit pana la 200.000 de dolari pe un bilet pe aceasta naveta, iar numarul lor este in crestere, afirma compania producatoare.

Sursa