Valve insistă că nu a renunţat la Steam Machines, în ciuda delistării lor din magazine

0
734

Chiar dacă părea o glumă de 1 aprilie, se pare că Valve chiar a delistat Steam Machines din magazinele sale şi ale partenerilor. Mulţi jurnalişti şi editori tech s-au grăbit să cânte prohodul PC-urilor de gaming de sufragerie, dar Valve ia poziţie şi afirmă că nu e cazul să fie anulate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Creatorul serviciului Steam recunoaşte că produsele se vând cam greu, dar această delistare e un soi de curăţenie de primăvară şi atât. Un Steam Machine este o alternativă la rig-urile PC de gaming cele scumpe şi inaccesibile pentru utilizatorul de rând. În ultimele zile secţiunea dedicată pentru acest tip de hardware a dispărut din Steam Store. La nivel oficial Valve insistă că nu le anulează şi promite chiar că îşi va creşte prezenţa şi în zona Linux.

Compania vrea neapărat să facă din Linux un mediu propice pentru jocuri, lucru care se tot încearcă de ani buni. Pe viitor o să vedem un SteamOS bazat pe Linux pe viitoarele Steam Machines. Investiţii în Vulkan API vor duce la progres şi a fost promis un suport deosebit pentru tehnologia Linux. Ştim că până acum s-au vândut sub 500.000 de unităţi Steam Machine, iar produsul e încă unul tânăr, debutând prin 2015.

Preţurile pornesc de la 400 de dolari şi ajung la 6000 de dolari, iar un Steam Controller este 49.99 dolari. Un Steam Machine e practic un computer de sufragerie, ceva mai compact şi dotat cu SteamOS, care pune accent pe clientul Steam. Se poate cumpăra şi accesoriul Steam Link, care permite streamingul de conţinuturi Steam de pe PC sau Steam Machine către televizor via wireless. Are şi funcţiile lui Steam Controller şi vine cu 3 porturi USB 2.0, Bluetooth, HDMI şi WiFi, plus Ethernet.