Un programator a găsit un bug la un bancomat, care i-a permis să scoată 1 milion de dolari cash

0
1181

Auzim la câteva luni că cineva a mai spart sau hackuit un bancomat, dar de această dată un programator a găsit un bug atât de grav, încât i-a permis să scoată 1 milion de dolari cash de la bancomat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Publicaţia South China Morning Post scrie că un programator de 43 de ani din Qin Qisheng a reuşit să scoată 7 milioane de yuan, adică 1 milion de dolari de la ATM. Asta s-a întâmplat la bancomatul angajatorului său, Huaxia Bank. Sistemul bancar era de vină, nefiind capabil să înregistreze retragerile realizate aproape de miezul nopţii.

Practic “scuipa bani” fără să înregistreze că a permis scoaterea de bani şi acest loop se tot repeta. Asta fără a scădea bani din contul utilizatorului. În mod normal tranzacţiile de gen se lasă cu alerte trimise în sistem, dar programatorul a introdus script-uri care scot acele alerte. Qisheng a tot scos bani din noiembrie 2016 până în ianuarie 2018, când după 1358 de retrageri banca a descoperit codul cu probleme şi l-a adus în faţa legii pe bărbat.

În mod bizar banca nu a dorit să îl acuze dacă el returna banii. Bugul a fost reparat, iar acuzaţiile retrase. Qisheng a explicat că a testat doar securitatea băncii şi păstra banii pentru a îi duce înapoi. Tribunalul refuză totuşi să renunţe la acuzare, iar programatorul riscă 10 ani şi jumătate de închisoare. Lucrurile erau dubioase, mai ales că bărbatul începuse deja să investească în acţiuni şi mutase banii în alt cont.