Televizoarele LG OLED vor primi suport pentru tehnologia NVIDIA G-Sync din această săptămână

0
1071
LG

O diagonală mare a televizorului nu înseamnă că veți avea parte și de gaming în condiții ideale, asta din cauza lag-ului de input V-Sync ce își poate face apariția atunci când sunt rulate jocuri de PC. Din fericire LG vine cu o soluție, anunțând că televizoarele sale OLED primesc suport NVIDIA G-Sync.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Încă din această săptămână sud-coreenii vor livra un update firware către televizoarele LG OLED din acest an pentru a include suportul G-Sync. Va fi disponibil pe modelele din acest an E9 (55 și 65 inch), C9 (55, 65 și 75 inch), dar și pe seria B9 ce include televizoare de 55 și 65 inch.

Potrivit datelor dezvăluite de către LG, actualizarea va ajunge pentru început în America de Nord, urmând ca mai apoi să își facă apariția și în Europa, Asia, America Latină, Africa dar și în Orientul Mijlociu până la final de an. Startul update-ului se va da începând din această săptămână.

LG

Cât despre suportul NVIDIA G-Sync, acesta ar trebui să facă jocurile mai “smooth”, dar și să reducă timpul de răspuns pentru a livra o experiență de gaming mai imersivă. De asemenea, ni se promite o reducere a nivelului de flicker și a fenomenelor de tearing, respectiv stutterning atunci când rulăm jocuri de PC.

Pentru a profita de avantajele acestui suport vei avea nevoie de un PC cu grafică NVIDIA GeForce RTX sau GeForce GTX 16-Series. Un update va sosi și pe PC-uri pentru plăcile video, asta pentru activarea conexiunilor între computere și televizoarele compatibile via HDMI.

Vom avea astfel parte de gaming la o rată de refresh de 144Hz în 1080p sau 120Hz în rezoluție 1440p. Gaming-ul se va realiza desigur cu un controller wireless ținând cont de diagonalele acestor televizoare care cu siguranță nu sunt destinate utilizării pe post de monitor chiar pe birou.