Tabletul Apple iPad este acum oficial!

0
602

Steve Jobs a revenit in lumina reflectoarelor aseara, in San Francisco, prezentand oficial mult-asteptatul tablet Apple iPad. Acesta poate fi considerat un iPhone mai mare, cu ecran LCD multitouch de 9.7 inchi, cu rezolutie de 1024 x 768. Printre specificatiile terminalului se afla si conectivitatea WiFi 802.11n si optional si 3G.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apple iPad vine cu un procesor Apple A4 de 1GHz si o capacitate de stocare de 16, 32 sau 64 GB. Bateria terminalului rezista la 10 ore de utilizare, iar tabletul poate rezista o luna in standby, fiind incarcat prin intermediul unui dock connector de 30 de pini, folosit si pentru sincronizarea cu iTunes.

Printre dotarile lui iPad se numara si o busola digitala, un accelerometru, iar terminalul poate fi folosit atat in mod portrait, cat si landscape. Tastatura tabletului este una virtuala, in stil iPhone, dar va exista si o tastatura fizica, disponibila sub forma de accesoriu si integrata intr-un dock.

Apple a lansat odata cu acest produs si iBooks, un serviciu gen iTunes care va oferi utilizatorilor carti, manuale, publicatii digitale si alte ebooks de acest gen. Inca o inovatie marca Apple este suita iWork, un rival pentru Microsoft Office, care include Numbers (creare si editare spreadsheet-uri), Keynote (un soi de PowerPoint) si Pages (un soi de Word). Tabletul ruleaza iPhone OS, cu o interfata customizata, suporta jocuri gen NFS Shift si poate folosi orice aplicatie de pe iPhone.

iPad va fi disponibil la pretul de 499 dolari, in varianta de 16 GB, 599 dolari, pentru cea de 32 GB, respectiv 699 dolari, pentru cea de 64 GB. Retineti ca aceste preturi se aplica variantelor cu WiFi la bord, iar daca doriti si 3G, va trebui sa adaugati 130 de dolari la fiecare dintre aceste preturi. Livrarea produselor va incepe peste 60 de zile, in cazul modelului cu WiFi, respectiv 90 de zile, pentru cel cu suport 3G.

[via  Mobilissimo si Tablet News]