Tableta BlackBerry PlayBook, într-o recenzie românească detaliată (Video)

0
2385

Colegii de la Mobilissimo.ro au avut recent ocazia să facă o recenzie completă primei tablete BlackBerry, modelul PlayBook. Terminalul le-a fost oferit în teste de către evoMAG.ro, în varianta WiFi, cu spaţiu de stocare de 16 GB. Preţul acestei variante este de 1.944,57 lei.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

BlackBerry PlayBook este o tabletă cu ecran touch de 7 inchi şi rezoluţie de 1024 x 600 pixeli. Terminalul cântăreşte 425 de grame, vine cu difuzoare stereo şi are o grosime de 10 mm. Sistemul său de operare este o viitoare soluţie software pe care o vom vedea şi pe smartphone-urile BlackBerry şi anume QNX OS. Acesta dispune de o capacitate de multitasking deosebită, care menţine deschise aplicaţiile sub forma unui preview live într-o ferestra micşorată.

Acelaşi OS include şi un browser intuitiv, cu suport flash şi cu opţiuni precum taburi şi bookmark-uri foarte uşor de accesat în partea superioară a ecranului. Tableta foloseşte un procesor dual core de 1GHz, care în tandem cu 1GB de RAM şi 16/32/64 GB de memorie internă permit ca tableta să ruleze fără probleme aplicaţiile din App World.

Din păcate numărul acestora este limitat, dar avem veşti bune: şi aplicaţiile Android vor rula în viitor pe BlackBerry PlayBook, iar producătorul sau lucrează la această funcţie. Mai menţionăm şi că acest device dispune de o cameră frontală de 3 megapixeli şi una principală de 5 megapixeli, ambele capabile de captură 1080p.

Detalii complete despre acest model în recenzia video Mobilissimo.ro: