Super Hi-Vision, calitate mai buna decat cea HD

0
728

Este un fapt bine stiut ca japonezii sunt pasionati de televiziunea HD, dispunand de aceasta tehnologie de ani buni, cu mult inaintea europenilor si americanilor. Asta in conditiile in care o transimisiune analogica HD a avut loc in anii 80 in Asia, in vreme ce restul lumii avea sa afle tarziu despre acest concept.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare ca HD nu mai este de ajuns, iar mintile luminate din Orient au dezvoltat tehnologia Super Hi-Vision, care ofera imagini “mai reale decat realitatea”.

Super Hi-Vision va fi prezentat in premiera in septembrie la Conventia Internetional Broadcasting din Amsterdam. Standardul ofera o rezolutie nativa de 7680 x 4320 pixeli, ceea ce inseamna ca imaginile vor fi compuse din incredibilul numar de 33 de milioane de pixeli transmisi la un frate rate de 60 fps.

Demonstratia oficiala va prezenta transmisiuni live din Londra, mixate cu clipuri inregistrate in Japonia si Torino, toate acestea cu ajutorul unui proiector. O versiune la scara mai mica a acestor transmisiuni va fi disponibila la standuri cu o rezolutie rezonabila, 3840 x 2160, totusi de 4 ori mai mult decat actualul HD (1080p).

Sursa