Daca nu puteti sa vizionati un film fara calitatea HD aferenta si faceti parte dintre cei care adera la ideea de streaming video HD, atunci va va interesa tehnologia numita “AXAR”, care va fi prezentata la CES 2010. Showul debuteaza maine in Las Vegas si va gazdui numeroase gadgeturi si tehnologii de varf.

Publicitate

AXAR a fost creat de catre compania britanica ProVision si va fi disponibil pana in perioada Craciunului 2010, pe set top box-uri, televizoare si terminale de retea. Britanicii au deja experienta unor colaborari cu nume mari din industrie, cum ar fi Thomson, Pace, ITV, Toshiba sau Sky, deci e probabil ca produsele acestor companii sa foloseasca noua tehnologie.

Diferenta principala dintre AXAR si restul solutiilor este ca in loc sa foloseasca o retea wireless sau Internet-ul pentru a trimite sau primi un semnal, tehnologia se axeaza mai degraba pe trimiterea semnalului printr-o conexiune HDMI sau component catre un receiver dedicat. In plus, AXAR suporta 2 stream-uri HD simultan, inca un punct in plus pentru produsul celor de la Provision.

Sursa