SSC Tuatara este cea mai rapidă mașină de serie din lume, depășind modelul Koenigsegg Agera RS

0
924
SSC Tuatara

Astăzi ajungem din nou în zona auto, dar nu pentru o lansare nou, ci pentru un record spectaculos. SSC Tuatara a fost atestată drept cea mai rapidă mașină de serie din lume, asta după câteva încercări ce au dat greș în trecut. Modelul de față a fost prezentat anul trecut și a venit după un concept prezentat în 2011. Vine din partea companiei americane SSC North America (anterior Shelby SuperCars Inc.) și este specializată în producția de mașini sportive.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prima încercare de a obține un record de viteză era realizată pe 10 octombrie 2020. Atunci mașina a ajuns la o viteză de 532.93 km/h. Depășea astfel recordul lui Koenigsegg Agera RS de 447 km/h. Cu toate acestea, acuratețea măsurătorii a fost pusă la îndoială și pe 12-13 decembrie testul a fost reluat. Din cauza unor probleme mecanice, SSC Tuatara nu a putut depăși 406 km/h.

SSC Tuatara, record viteză:

Acum, pe data de 27 ianuarie 2021 a avut loc testul cu numărul 3 care s-a desfășurat cu succes. Mașina a trebuit să facă traseul de 3.7 km de 2 ori, obținând 450.1 km/h în prima tură, respectiv 460.2 km/h în a doua rulare. Făcând media celor două scoruri, s-a ajuns la o viteză maximă de 455.3 km/h – rezultat ce îi atestă titlul de cea mai rapidă mașină de serie din lume lui SSC Tuatara.

Acest test a fost verificat folosindu-se multiple sisteme de tracking prin satelit de la Racelogic, Life Racing, Garmin și IRMA. S-a depășit astfel recordul stabilit de Koenigsegg Agera RS de 447 km/h stabilit în 2017. Un detaliu inedit este acela că la volanul bolidului s-a aflat chiar proprietarul mașinii de test care va intra în cartea recordurilor. Încercările inițiale din octombrie l-au avut pe pilotul Oliver Webb în spatele volanului.

Cât despre detaliile tehnice, aflați că Tuatara are un motor twin-turbo V8 de 5.9 litri ce produce 1750 cai putere. Prețul său de pornire este de 1.9 milioane de dolari.