Sony Xperia 1 III, Xperia 5 III şi Xperia PRO-I actualizate la Android 12; Ce aduce nou?

0
2091

A venit rândul celor de la Sony să ofere actualizarea la Android 12 pe telefoanele Xperia 1 III, Xperia 5 III şi Xperia PRO-I. Pe final de martie 2022 Sony a anunţat planurile de actualizare la Android 12 pe un total de 5 terminale: Xperia 1 III, Xperia 5 III, Xperia Pro-I, Xperia 1 II şi Xperia 5 II.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sony Xperia 1 III şi Xperia 5 III, dar şi Xperia PRO-I au primit acum softul. El aduce noul design Material You şi funcţia de paleta de culori, care preia nuanţe din wallpaper şi le aplică la nivel de meniuri, iconuri, accente. Avem şi screenshot-uri pe format lung, widgeturi pentru conversaţii şi înregistrare a apelurilor.

S-a adăugat şi o funcţie de apeluri de urgenţă, cu posibilitatea de activare a apelului de urgenţă automat dacă apeşi pe butonul Power de 5 ori consecutiv rapid. Modul de utilizare cu o mână e regândit. Faceţi swipe în jos pe bază de navigare de jos şi interfaţa se va micşora pentru utilizarea mai uşoară cu o mână.

Cele două aplicaţii profi pentru fotografi şi videografi, CinemaPro şi Photo Master au fost optimizate, cu o pagină care îţi permite să accesezi tips şi indicii pentru o utilizare mai intuitivă. Fotografii primesc butoane şi funcţii custom AEL, DISP şi cele pentru funcţii din meniu, mai uşor de accesat.

Avem şi Privacy Dashboard, care îţi indica ce aplicaţii au accesat microfonul, camera alte resurse în ultimele 24 de ore sau 7 zile, dar şi indicatoare verzi pentru Privacy. Ele apar pe ecran atunci când o aplicaţie îţi foloseşte camera sau microfonul. Din Germania vin confirmări ca şi Xperia 10 III primeşte în aceste zile Android 12.