Sony se pregătește să cumpere Crunchyroll pentru suma de un miliard de dolari

0
1672
Sony se pregătește să cumpere Crunchyroll pentru suma de un miliard de dolari

Sony e foarte aproape de cumpărarea serviciului de streaming american dedicat filmelor și serialelor anime, Crunchyroll pentru suma de aproape un miliard de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nikkei Asia, spune că japonezii ar fi negociat drepturile exclusive pentru serviciul de streaming și cei 3 milioane de subscriberi acum câteva luni, iar recent, cele două companii au intrat în negocierile finale. Deși prețul cerut nu este încă clar, Sony ar putea oferi 100 de miliarde de yeni japonezi – aproximativ 957 milioane de dolari.

Crunchyroll, deținut de gigantul de telecomunicații AT&T, ar fi fost pus spre vânzare de ceva timp, în încercarea operatorului de a-și reduce cantitatea de datorii care totalizează peste 150 miliarde de dolari. Potrivit unui raport The Information, în luna August, AT&T cerea 1.5 miliarde de dolari pentru serviciu, firma japoneză spunând însă că prețul cerut este prea mare.

În prezent, AT&T include pachetul anime Crunchyroll în abonamentul său HBO Max, iar separat serviciul costă 8 dolari pe lună. Pentru Sony, noua achiziție ar ajuta firma să-și extindă oferta pe o piață dominată deja de servicii precum Netflix, Hulu sau Amazon. Anime-ul a devenit o categorie destul de importantă pe piața de servicii de streaming, companiile încercând să licențieze cât mai multe filme și seriale populare.