Cea mai crudă descriere pe care o putem face pentru noul joystick de PlayStation este: un controller de PlayStation pentru cei care vor un joystick de Xbox. Numele nou venitului este HORI Onyx şi poate fi admirat mai jos.

Publicitate

Noul gamepad are un format mai lat şi mai curbat decât un accesoriu normal de PS4. Imită aşezarea asimetrică a stickurilor analogice de pe controllerele de Xbox 360 şi Xbox One. Avem de-a face cu un model cu Bluetooth aici, care nu include acel light bar DualShock 4, nu are nici difuzor sau jack audio. Produsul va fi disponibil de pe 15 ianuarie şi include toate butoanele de bază, fie că e vorba de cele L/R 1-3, padul direcţional, butoanele de acţiune, Share, Options şi PS.

Are şi touch pad şi motoare cu vibraţii duale. Joystickul are un grip larg şi se poate conecta prin Bluetooth la orice consolă PlayStation 4, inclusiv modelul PS4 Pro. Unii preferă controllerele mai late de pe Xbox, dar eu îl prefer pe cel mai skinny de PS, pentru că îmi încape mai bine în mână. E o chestiune de gusturi şi obişnuinţă, dar după decenii de varianta PS, nu aş trece la cel lat, sincer să fiu.

  • daniel c.

    Joystick-ul de ps4 e ok . Am trecut de la xbox360 la ps4 și mi.a plăcut enorm controllerul de 360. De fapt așa am ales Xbox 360 in loc de PS3. Îmi amorțeau degetele pe ds3. Era oribil. Însă cel de X1 îl consider inferior fata de ds4. Greu neergonomic ajung greu la r1 r2. Îmi plac analoagele asimetrice și cred că îi voi da o șansă lui nacon v2.