Se scumpeşte Netflix! Iată ce preţuri se vor aplica pentru început în SUA

0
3971
Lucifer

În ultima vreme am primit în general veşti bune de la Netflix, care testa abonamente mai ieftine pentru consumatorii de pe mobil, cel puţin în India. Acum vine din SUA vestea că se scumpesc abonamentele. Gigantul de streaming a crescut tarifele lunare pentru abonamentele Standard şi Premium. Avem detalii mai jos despre scumpire.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Abonamentele Standard din SUA se vor scumpi cu 1 dolar pe lună, ajungând la 14 dolari. Abonamentul Premium creşte cu 2 dolari şi ajunge la 18 dolari pe lună. Primul permite două stream-uri în acelaşi timp, în vreme ce Premium lasă 4 utilizatori să se uite simultan la filmele şi serialele de pe Netflix. La anunţarea veştii acţiunile companiei au crescut cu 4.8%. Săptămâna trecută Netflix şi-a anunţat oficial veniturile trimestriale, iar COO-ul Greg Peters a profitat de creşteri pentru a propune o creştere de preţuri în zonele în care reţeaua ar fi oferit “valoare adăugată”.

A se remarca şi faptul că abonamentul Basic rămâne la 8.99 dolari pe lună în SUA şi permite doar un flux de streaming pe un device la un moment dat. Utilizatorii vor fi alertaţi de modificările de preţ cu 30 de zile înainte. Aţi auzit probabil că Netflix a înregistrat o creştere a numărului de ore vizionate, o explozie de fapt odată cu izolarea şi carantina din acest an. Predicţiile sunt ca anul 2020 să se încheie cu peste 200 de milioane de abonaţi în toată lumea, iar 73 de milioane provin doar din SUA şi Canada.

Concurenţa e tot mai acerbă pe această piaţă, după ce Apple TV+ şi Disney+ au tot adăugat seriale şi filme apreciate în portofoliu. Recent am aflat şi că NBC Peacock, cel mai nou serviciu de streaming din SUA a ajuns la 22 de milioane de abonaţi.

Revenind în Europa, deocamdată nu sunt semne de scumpire a abonamentelor Netflix, dar cred că la început de 2021 vom vedea şi la noi creşteri de 1 euro pentru abonmentele Standard şi 2 euro pentru cel Premium. În acest moment plăteşti 12 euro pentru abonamentul Premium şi 10 euro pentru cel Standard. Cel basic este 8 euro.