Samsung lansează în România televizoarele QLED, următoarea generaţie în evoluţia ecranelor LED (Video)

0
1660

După debutul de la CES 2017, Samsung a adus şi în România televizoarele QLED de nouă generaţie. E vorba despre modele 4K, ce aduc îmbunătăţiri de luminozitate, culoare şi claritate faţă de generaţia SUHD de anul trecut. Televizoarele au debutat la Bucureşti pe 11 aprilie, în cadrul unui eveniment fastuous la care am participat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Am avut parte de un show cu lasere şi un magician care le mânuia, apoi a luat cuvântul Răzvan Exarhu, coborât de pe platourile Master Chef, direct în public. Am avut parte şi de un invitat special, un fotograf specializat pe capturi inedite şi cu valoare de wallpaper. El folosea jocuri de lumini şi realiză cadre spectaculoase chiar la eveniment, transpuse imediat şi pe televizoarele Samsung QLED.

Noile modele au o luminozitate de până la 2000 nits, dublu faţă de cele SUHD de anul trecut. Nouă tehnologie Quantum Dot permite şi reproducerea unui nivel de negru mai adânc decât până acum. Designul este minimalist şi curbat, cu un suport discret şi o alură de monitor de PC supradimensionat şi metalic. Samsung a creat şi un suport special de perete „no gap” pentru aceste TV-uri, care permite instalarea invizibilă aproape pe pereţii casei.

Dar ce este totuşi acest „QLED”? Ei bine e vorba de o combinaţie de ecrane LED cu nano tehnologie. Acel „Q” vine de la Quantum Dot, iar QLED-urile se bazează pe nano cristale care realizează o semi conducţie pentru a crea culori uimitoare. O peliculă de Quantum Dots e plasată în fata LED-urilor, astfel încât fiecare nano cristal să emită propria sa lumină şi culorile să fie perfect calibrate.

Am avut ocazia să văd televizoarele la faţa locului şi unghiurile de vizualizare sunt uimitoare, chiar şi la 180 de grade. Imaginea e extrem de imersivă şi naturală, iar culorile True RGB arata uimitor. Televizoarele QLED vin în variante plate sau curbate care oferă şi suport HDR 1500-2000. Diagonalele ajung de la 49 inch până la 88 de inch.

Primim şi o telecomandă de generaţie nouă, minimalistă şi metalică, cu un design ce are face gelos şi un player media portabil. Ea concentrează absolut toate funcţiile smart necesare. Nu avem preţuri încă, dar mă aştept să sărim lejer de 1500 sau chiar 2000 de euro.