Samsung evoluează pe piaţa smartphone-urilor în dauna Apple în timp ce Huawei şi ZTE îşi extind influenţa – Raport IDC

0
699

În timp ce piața mondială a telefoanelor mobile a crescut cu 1,9 la sută în ultimul trimestru, un sondaj recent din partea celor de la IDC vine să arate cota prodcătorilor de terminale unde Samsung este dinou aşteptat să domine. Surpriza vine şi din partea celor de la Huawei şi ZTE care recent îşi demonstrează influenţa în această categorie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

idcquarter

IDC plasează la o cotă foare bună fabricantul Huawei care a reuşit să se plaseze la o cotă înaltă pe piaţa terminalelor Android, în principal datorită preţului bun şi a calităţii peste medie. Producătorul a reuşit să se evidenţieze în condiţiile în care vine din China, piaţa unde competiţia este acerbă pe piaţa terminalelor. ZTE este de asemenea plasat în cadrul Top 5 IDC – clasament al furnizorilor de smartphone-uri în ultimul trimestru, cu o cota de piaţă de 4.3 la sută, deși Samsung (29 la sută) si Apple (21,8 la sută) au continuat să domine primele locuri.

Samsung a văzut o creștere de 76 la sută din Q4 2011, extinzându-şi avansul faţă de producatorul iPhone, în timp ce Huawei, acum pe locul trei, a înregistrat o creștere de 89,5 la sută de la an la an în transporturile sale de smartphone-uri. Estimările privind livrările Sony îl plasează pe fabricantul japonez pe locul al patrulea, cu o creştere mai mult decât semnificativă de 55.6 la sută comparativ cu același trimestru din 2011.