Samsung Electronics şi Universal Pictures Home Entertainment vor colabora pentru producţii HDR10+

0
696

Universal Pictures şi Samsung Electronics au anunţat o colaborare în această săptămână, destinată producţiilor HDR+. Pe viitor vom vedea pe piaţă noi titluri HDR10+, standard suportat şi promovat pe telefoanele din seria Galaxy S10.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Universal Pictures Home Entertainment va aduce pe piaţă filme şi seriale HDR10+, cea mai nouă generaţie optimizare video, care vine de la Samsung Electronics. HDR10+ (High Dynamic Range 10+) este un standard video open source, dezvoltat de Samsung şi care oferă parametri ideali de contrast şi luminozitate, ajustabili scenă cu scenă. Astfel detaliile sunt redate perfect chiar şi în cele mai luminoase sau întunecate scene.

Samsung colaborează cu studiouri de filme şi operatori OTT pentru a realiza conţinuturi în acest standard. Samsung este lider în zona HDR şi ajută la extinderea acestui ecosistem. În primă fază tehnologia este implementată şi certficată în Coreea de Sud, Japonia şi SUA, dar ulterior va ajunge certificată şi în alte regiuni de pe glob.

Ca şi Dolby Vision, HDR10+ este despre adăugarea de metadata dinamic semnalului HDR. HDR10 folosea metadata static, deci limitările luminozităţii sunt setate la început de film şi serial şi nu se schimbă. Aceste limite devin dinamice acum şi se schimbă cadru cu cadru pe parcursul filmului. Apar deci gradienţi subtili şi mai multe detalii. HDR10+ nu e foarte diferit de Dolby Vision, dar vine fără taxe faţă de tehnologia Dolby. HDR10+ e limitat până la adâncime de culoare de 10 bit, dar Dolby Vision ajunge la 12 bit, deci reproduce mai multe culori. Evident nu avem televizoare 12 bit încă…