Samsung a brevetat un notebook de gaming cu ecran extensibil, care devine ultra wide

0
429

Samsung continuă să experimenteze cu diferite abordări pentru ecranele de pe terminalele sale, fie ele tablete, telefoane sau chiar laptopuri. Tocmai a ieşit la iveală un brevet care prezintă un notebook de gaming cu ecran extensibil.

Publicitate

Acesta devine ultra wide de la un format clasic 16:9. Am văzut până acum telefoane pliabile, ba chiar şi televizoare rulabile, plus un laptop pliabil Lenovo, dar nu cu această abordare. Totul e mai degrabă la nivel teoretic, pentru că nu avem explicaţii clare despre modul în care se măreşte afişajul. Ar fi vorba despre un soi de şină metalică, pe care alunecă şi se extinde panoul.

Samsung înregistra designul din decembrie 2018, iar el a fost publicat în Coreea pe 3 iunie 2019. 14 schiţe sunt incluse şi nu e loc de dubiu că avem un laptop de gaming aici. Jumătate din schiţe prezintă un laptop 16:9, iar jumătate unul ultra wide. Cei care au pus mâna pe imagini afirmă că monitorul pare să fie mai wide de 21:9, dar nici chiar un super wide de 32:9, ci undeva între ele.

Un sistem rulabil sau pe şine metalice ar fi secretul aici. Samsung a a brevetat deja un ecran rulabil, care se poate mări pe verticală, pentru un hibrid telefon/tabletă. Între acest brevet şi laptopul pliabil Lenovo care vine în 2020, se schimbă lucrurile în toate segmentele de computing, se pare. Ce e interesant e că Samsung produce mai degrabă monitoare de gaming curbate şi aproape nici unul plat.

Aşteptăm şi produsul finit, deşi cred că îl vedem peste 2 ani minim. Dorinţa eeste de a extinde ecranul cu 50% ca spaţiu de afişaj.