Samsung a anunțat un nou televizor cu tehnologia MicroLED; Vine cu un raport corp-ecran de 99.9%

0
1306
Samsung microLED
Samsung a anunțat un nou televizor cu tehnologia MicroLED; Vine cu un raport corp-ecran de 99.9%

Printr-un comunicat de presă aflăm astăzi că Samsung a anunțat lansarea unui nou model de televizor de 110 inch în diagonală. Acesta vine cu tehnologia microLED la bord și este disponibil la precomandă momentan în Coreea.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Primul “televizor” prevăzut cu tehnologia Samsung MicroLED a fost introdus sub forma “The Wall”. Acesta este însă reprezentat de un sistem modular care poate fi instalat pe perete. Prin noul model de 110 inch, Samsung oferă experiența MicroLED într-o formă tradițională.

Samsung MicroLED

Potrivit studiilor Samsung, interesul și cererea pentru televizoarele cu ecran generos a crescut în ultimul an. Astfel, odată cu introducerea noului model MicroLED de 110 inch, Samsung dorește să faciliteze o experiență de vizionare spectaculoasă pentru utilizatori de pretutindeni.

Jonghee Han, President of Visual Display Business de la Samsung Electronics, a declarat:

„Întrucât utilizatorii folosesc acum mai mult ca oricând televizoarele pentru tot mai multe funcții și situații de utilizare, suntem extrem de încântați să aducem noul MicroLED de 110” pe piața comercială. Samsung MicroLED va redefini tot ceea ce înseamnă experiențele premium la domiciliu pentru utilizatorii din întreaga lume”

Avem de-a face cu un model care redă în proporție de 100% gama de culori DCI și Adobe RGB. De asemenea, imaginile sunt redate în rezoluție 4K, panoul dispunând de 8 milioane de pixeli. Televizorul integrează un nou procesor Micro AI prin care se realizează redarea conținutului 4K HDR foarte fluid.

Samsung spune că microLED-urile sunt fabricate din materiale anorganice rezistente și durabile. Acestea au o viață de până la 100.000 de ore (sau un deceniu). Avem un design inedit cu un raport corp-ecran de 99.99%. Astfel, atât matricea neagră, cât și marginile au fost complet eliminate, lăsând doar ecranul de dimensiuni generoase la vedere.

Samsung MicroLED
Samsung a anunțat un nou televizor cu tehnologia MicroLED; Vine cu un raport corp-ecran de 99.9%

Televizorul vine și cu funcția Multi View care permite urmărirea simultană a până la 4 ecrane cu dimensiuni de până la 55 inch. Totodată, televizorul are un sistem de sunet Majestic încorporat care oferă o experiență audio 5.1. De asemenea, vine cu tehnologia Object Tracking Sound Pro prin intermediul căreia TV-ul identifică obiectele în mișcare pe ecran și proiectează sunetul în sincron cu acțiunea.

MicroLED-ul de 110 inch va fi disponibil la nivel global în primul trimestru al anului 2021.