Realme lansează primul televizor SLED din lume; Iată ce implică această tehnologie aparent superioară QLED

0
1503
Realme SLED

Finalul săptămânii ne rezervă și o lansare inedită, cea a primului televizor SLED din lume – produs anunțat de către Realme. Acest din urmă brand aflat sub conducerea Oppo vine iată cu un televizor smart ce inaugurează o nouă tehnologie. Ce implică aceasta și care sunt avantajele aflați din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ce trebuie menționat inițial este faptul că avem mai degrabă un preview al tehnologiei, asta pentru că televizorul nu este gata de lansarea comercială. Realme consideră televizoarele SLED drept o alternativă viabilă la modelele premium cu tehnologie QLED (Quantum Dot).

Realme SLED

Suntem informați că primul televizor Realme SLED va fi un model de 55 inch. Noul panou va acoperi 108% din spectrul de culoare NTSC. Nivelul excesiv de lumină albastră va fi ținut sub control, cu certificarea TUV Rheinland. Tehnologia SLED revitalizează vechea formulă LCD, iar cea mai mare inovație vine prin intermediul unei noi metode de retroiluminare a panoului.

Realme SLED

Dacă pe un LCD obișnuit retroiluminarea este albă, aici pe SLED avem o retroiluminare ce se folosește de LED-uri RGB pentru a crea tripleta. Tehnologia este diferită de QLED care începe cu o retroiluminare albastră și folosește quantum dots care absorb lumina albastră și emit roșul sau verdele. Apoi un strat LCD ajută la controlul nivelului de lumină care trece prin fiecare pixel.

Realme SLED

În final, scopul nu este acela de a obține doar lumină roșie, verde sau albastră. Este de a obține aceeași lungime de undă pentru fiecare culoare. Ce înseamnă asta este că se rendează un spectru de culori mai wide și se îmbunătățește și calitatea imaginii. Realme spune că SLED este o abordare superioară a problemei față de QLED.

Când exact va debuta acest prim televizor SLED rămâne de văzut și doar testele „real-world” vor atesta calitatea panoului.