Primul telefon cu Firefox OS, ZTE Open, se lansează mâine!

0
735

Firefox OS este o platformă relativ nouă, destinată în special terminalelor low-end. Primul terminal ce va rula această platformă se pare a fi ZTE Open, ce va fi pus în vânzare de mâine, la un preț de 69 de euro, aproximativ 300 de lei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Primul telefon cu Firefox OS, ZTE Open, se lansează mâine!

ZTE Open a fost anunțat în luna februarie a acestui an, iar ca dotări, avem parte de: un display touch TFT de 3,5 inch, rezoluție HVGA ( 320 x 480 ), un procesor single-core Cortex A5 de 1 Ghz, 512 Mb ram, o camera de 3,15 MP și o baterie de 1200 mAh. După cum puteți observa, terminalul este unul cu dotări modeste, demne de un low-end Android din 2012.

Telefonul se va lansa mâine, în Spania, prin operatorul Telefónica, la un preț destul de mic. ZTE Open este primul device Firefox OS ce va fi disponibil consumatorilor. Sistemul de operare este bazat în totalitate pe HTML5, deci aproape toate aplicațiile disponibile sunt create în urma unui site web. Interfața pare fluidă, în ciuda specificațiilor modeste ale terminalului, iar acesta pare să se descurce destul de bine în sarcini simple, precum web-browsing-ul, rularea de aplicații simple.

ZTE-Open2

Per total, ZTE Open este un telefon destinat pieței low-end, având dotări modeste, dar poate oferi o experiență mai plăcută în utilizare decât unele terminale Android, la rândul lor cu dotări nu foarte impresionante, dar care suferă de lag.

Un hands-on cu ZTE Open și Firefox OS puteți găsi pe canalul oficial de youtube al Mobilissimo.ro.